Saturday, January 5, 2013

250度



クリスマスのローストターキーで大成功をおさめ、ちょっと、
鼻高々になっていたのが失敗のもと。
正月のもう1度食べたいというリクエストで焼いてみる。
しかし、
温度の設定にミスあり。
250度で10分。170度で、1時間。(ターキーのサイズによる)
で、250度に設定したまま、1時間放置。

その後、170度に落とすも、
250度でがんがん焼かれた過去は消えない。
高温だったため肉汁がほとんどない。
味?
最悪。変な臭みが封じ込まれた感じがある。
クリスマスのときは、来客があるということで、失敗は許されないという緊張感のおかげか
最高のできだった。
今回は、食べる家族の顔が曇っている。

どう?
たずねてみたが、
愛想で、おいしいという。失敗は私が誰よりも、知っている。
当分ターキーのリクエストはないだろう。

油断禁物。



I roasted a turkey on Christmas.
I just followed the recipe and the first step was to set the oven to 250 degrees for 10 minutes and 170 degrees for an hour.
But I did 250 degrees for 60 minutes this time. I forgot to turn down to 170 degrees.
-Since the temperature was too high, the taste was awful.

Security is the greatest enemy.



コメントを残してくださった方、
ちらとのぞいてくださった方、
ありがとうございました。




今年も張り切って、ばんばん、いや、たらたらと、
ポストしますので、
また、のぞきに来てくださいね。



Thank you for visiting my blog.
I appreciate all the comments very much.

People who left comments here or just visited, thank you for encouraging me through the whole of 2012.
I wouldn't be able to keep doing this without all of you.
Thank you very, very much.
I hope all of you have a great new year and a wonderful 2013!



1 comment:

  1. Dear Midori:) I'm so sorry for you about the turkey:) Next time you try to make the dinner a vew weeks before Christmas! Just for the practice.
    Your flowers are beautiful and very cheerfull!

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